Hvis du gerne vil kende din blodtype er der en række forskellige ting du kan gør for at finde ud af det.

I denne artikel kan du læse mere om disse muligheder og se, hvad du skal gøre for at finde ud af din blodtype.

6 måder du kan se din blodtype på

Hvis du vil kende din egen blodtype kan du gøre det på en række forskellige måder:

  1. Ring til din læge. De kan se det på din journal. Dette er den nemmeste metode.
  2. Se på din fødselsattest. Det står på nogen attester, men ikke alle.
  3. Du kan spørge dine forældre. De ved det måske.
  4. “Udregn” din blodtype: Hvis du kender dine forældres blodtyper, kan du “udregne”. Det kan du dog kun, hvis begge dine forældre har O. Så ved du, at du 100% sikkert også har O.
  5. Køb selv en test: Du kan købe et kit online og lave en test på dig selv. Her er en dansk test, der koster 125 kr. Du kan også finde dem billigt på fx. eBay og Amazon.
  6. Log på e-journal og se, om der står blodtype i nogen af de prøver, du eventuelt har fået taget ved din læge. Se sådan logger du på din e-journal. Det kan være, at du kan se det her, men det er ikke sikkert. Det er kun, hvis du har en journal, hvor der er blevet taget nogen tests på dig i en anden sammenhæng, hvor din blodtype indgår. Og det kan være lidt svært at læse disse testresultater.

Hvilke blodtyper findes der?

Der findes grundlæggende fire blodtyper: A, B, AB og O. De har også et fortegn – plus eller minus. Se hvilke blodtyper findes der?

Hvor kan man se sin blodtype – helt kort

For at kende din blodtype skal du ringe til din læge, se det på din e-journal eller på din fødselsattest. Du kan også købe en test og gøre det selv

Andre relaterede artikler