De fleste mennesker har på et tidspunkt ønsket at finde ud af, hvem der ejer et bestemt hus, og hvordan man finder ud af det. Det ligger til den menneskelige nysgerrighed. Men er det muligt at finde ud af, hvem der ejer huset?

I denne artikel kan du læse om hvilke oplysninger, det er muligt at finde frem omkring ejeren af et bestemt hus i Danmark.

Er du nysgerrig efter at vide, hvem der bor i huset? Så er her en række muligheder for, hvordan du finder ud af det. Kilde: Google Maps Street View

Sådan finder du ud af mere om boligens ejer

I Danmark kan du finde ud af en række forskellige ting om ejeren af boligen, selv om det ikke altid kan lade sig gøre.

  • Kun politiet og andre myndigheder kan altid slå ejeren (og tidligere ejere) af personer på en given adressen udfra adressen
Du kan se ejeren af en bolig på Tinglysning.dk, hvis de ikke har adressebeskyttelse.

Men da vi i Danmark har offentlige adresser kan du i de fleste tilfælde alligevel så oplysningerne op:

  • Du har siden 2013 kunnet slå ejeren af boligen op på Tinglysning.dk
    Du kan dog heller ikke se ejeren på Tinglysning.dk, hvis personen har adressebeskyttelse
  • Du kan se hvem har folkeregisteradresse på krak.dk eller degulesider.dk. Se Hvem bor på adressen? Det viser dig dog ikke se ejeren, kun hvem der bor på adressen.
  • Du kan heller ikke se, hvem der bor på adressen, hvis personen har adressebeskyttelse. Det har 1-2% af alle danskere

Man kan også finde ud af en række andre ting om ejeren, hvis man slår det op:

  • Se tidligere salgspriserboliga.dk/salg – her kan du se tidligere købspriser, datoer og dermed se, hvor længe ejeren har haft huset
  • www.boliga.dk/bbr/bbrindex kan du slå oplysninger om boligens skatter, kvadratmeter antal osv. op. Det giver dig dog ikke informationer om ejeren.
  • Tinglysning.dk kan du også se hæftelser i huset. Du kan med andre ord se, hvor stort et lån naboen har i deres bolig.

På boligpriser.dk kan du se tidligere udbudte og egentlige salgspriser. Det betyder også, at du kan se, hvor længe de nuværende ejere har boet der.

Nyttige links

Hvem ejer huset – helt kort

Det er muligt at finde frem til ejeren eller nuværende beboer på en adresse via offentlige opslag. Det er dog ikke muligt, hvis de har adressebeskyttelse. Til gengæld kan du altid finde ud af en lang række andre ting som skatter, lån i boligen og tidligere salgspriser.

Læs også